Home | Wiki | Live Chat | Dev Stream | YouTube | Archived Forums | Contact

UE4 Open Beta Discussion / Bugs


#513

@szafirowy01 The word you’re looking for is balance shafts. Unsurprisingly that isn’t a thing implemented as of yet. I too would love more advanced design options across the board such as individual crank throws for V6s or inboard brakes, but I understand why they are not a thing.

Speaking of UE4, my latest attempt at playing has broken Steam (again). Only thing I can do is describe how it happened.
The UE4 beta tends to crash a lot on my end. Usually everytime I move from one section of the car designer to another. A Quick restart did the trick. Now during my last session the game got stuck while in the fuel system tab of the engine designer. Literally nothing I could do. Even the “Game has stopped working” alert didn’t want to appear. So I did what everyone would do and tried restarting the game, however the tab remained open no matter what I did. Restarting Steam didn’t do s**t either, leaving me effectively stuck with a new screensaver. Following this defeat I restarted my PC, and lo and behold I can’t boot up Steam anymore. Next step reinstall Everything.


#514

I am not certain if this has been mentioned, but the 1965 coupe (the Pantera body) is somehow front engined only.


#515

I know about the balance shafts, I miss these too. I don’t know how I didn’t mention them in my post :slight_smile: I could say that I know why they aren’t present, but the argumentation behind that that I remember doesn’t convince me.

@squidhead Yup, mentioned. But it better be fixed, so mentioning it again might only help :slight_smile:


#516

While it’s weird that the ratio of how undersquare we can go has increased (Preperation for diesel one day, maybe?), I’m just appreciative of the fact we can go a little more oversquare.


#518

Seems to be a texture missing on the left there…


#519

It took me a while to figure out what texture you were talking about because I was distracted by the awesome looking car.


#521

Latest update (B171006 Third Patch and Modding Update) makes my game crash even more.

I got crash to desktop while loading cars and adjusting paint color. No error messages, but I sent the crash log via error reporter.

Does the latest update change market competitiveness calculation? My car now has lower market competitiveness.

Edit: Every time I load the car, the market competitiveness score changes… Here’s a video:


#522

I had a crash in photo mode switching from 80s Showroom to Canal-Dry


#523

Then stop doing dry-canal heheh.

That was a bad joke though…

The game crashes way more after this update… Load this crash, load that crash. Maybe should delete my cars and engines and start new like usual.

Edit:

Started fresh, had more than 5 crashes in 30 minutes. I was playing with paint; adjusting colors, flake, shine, etc. and the game always crashes. I was cloning an engine and car variant, when I open them, they crash. Error report sent whenever bug reporter pops up. Some of the crashes are just black screen (waited for 2-3 minutes and the game stays blank)


#524

Didn’t found any screenshots thread so I guess I’ll post mine here…

I really like the fixtures update, cars look more cooler and realistic now if done right, great stuff! Now I wish for more fixtures and car bodies (but I guess that’ll come with the ue4 workshop support). Also, I think shadow beneath the body is missing, looks a bit out of place from some angles.
Here’s my 1989 “stallion” with NA 4.6 V6 (324hp, 4.9 to 100kmh) under the hood I tested the updated fixtures system on >_>



#525

A thing that I’ve just noticed now - should the mechanical injection unlock in 1978? I don’t think so…


#526

Bug. engine can output negative power and run with a 0.00% efficiency, with only a -4% reliability penalty. The rpm dial spins slowly and continuously around counter clockwise when trying to test the engine in both manual and automatic mode.






#527

Why is this wheel upside-down?


#528

Shoddy mechanics! :laughing:


#529

Actually, I would blame the four bolt stud pattern… i.e. shoddy design.


#530

may or may not be a bug. but i tried to make a kei car in 1956. so 360cc engine
(and only after than i realised it was too damn big. no body small enough for kei car that era yet)
top speed 83km/h as seen

that last one. supposed to be the 120km test one. INFINITE ENERGY!!!

no. but i’m just here to ask.
i tried to do it manually.
am i doing something wrong here. because i got a wildly different result
image


1 more thing.

this car was made before the fixture recoloring update

no color’texture option for this specific handle.


#531

Yes, you are doing it wrong. And no surprise, since that fuel eco format is difficult to handle in such calculations:

1 / ( 0.2/32.4 + 0.3/23.6 + 0.2/14.6 + 0.3/9.9 ) = 15.9

That’s because this format is “inverted”, so for calculating an average it has to be inverted twice. I can’t explain it more clearly :stuck_out_tongue:


#532


Bad emissions = because racecar


#533

Bad emissions = because leaded, this has been the case since Kee


#534

I know, but 9999?